Zanimljivosti
U trendingu

Prokule ne moraju biti bljutave: Isprobajte trik zahvaljujući kojem će imati savršen okus

Mnogi ljudi ne vole jesti prokule jer mogu biti bljutave. Naučite ih pripremati na malo drugačiji način i bit ćete oduševljeni njihovim okusom.

Najprije izrežite prokule na pola. Ravnomjerno ih prelijte maslinovim uljem. Obilno začinite solju i biberom. Po želju možete koristiti i druge začine, poput bijelog luka u prahu.

Rasporedite prokule na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući razmak između njih. To omogućava da toplina zahvati svaki komad povrća i osigurava da se ništa ne zalijepi.

Zagrijte rernu na 220 stepeni Celzijusa pa u nju stavite prokule. Protresite ih s vremena na vrijeme, ali ne prečesto.

Pustite ih da dobro porumene, ali pazite da ne zagore. Nakon što se ispeku, iscijedite na njih malo limuna i pospite parmezanom.

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button