LifestyleZanimljivosti
U trendingu

Selma Karić iz MasterChefa objavila nagrađeni recept: Napravite Zlatnu Pavlovu tortu

Učesnica hrvatskog kulinarskog showa Selma Karić objavila je recept za Zlatnu Pavlovu tortu koji je nagrađen. Ova poslastica će vas zasigurno oduševiti.

Za pripremu ovog recepta vam je potrebno sljedeće: Meringa kore, pet bjelanaca, prstohvat soli, kašika gustina i 250 grama šećera kristala.

Meringa: Bjelanca prvo kratko mutimo s prstohvatom soli dok ne postanu pjenasta, a onda postepeno dodajemo kašiku po kašiku šećera dok sve ne utrošite. Na otprilike svake tri minute miješanja po jedna kašika. Ne žurite u tom procesu.

Na samom kraju dodajte kašiku gustina. Pomoću dresir vrećice formirajte male mono porcije i meringu sušite 90 minuta na 95 stepeni bez ventilatora! Za vrijeme sušenja, rernu nemojte otvarati. Kada se kore osuše, otvorite rernu i ostavite tortice unutra da se postepeno hlade zajedno s rernom.Krema: 250 grama mascarpone sira, dvije kašike paste od pistaća, tri kašike šećera u prahu po želji i mascarpone sir. Kremu od pistaća umutite i dodajte već ranije umućen šlag ako želite stabilniju kremu ili direktno šlag u kremu ako želite kremu koja je laganija. Dekorišite po želji.

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button