Selma Karić iz MasterChefa objavila nagrađeni recept: Napravite Zlatnu Pavlovu tortu

Za pripremu ovog recepta vam je potrebno sljedeće: Meringa kore, pet bjelanaca, prstohvat soli, kašika gustina i 250 grama šećera kristala.
Meringa: Bjelanca prvo kratko mutimo s prstohvatom soli dok ne postanu pjenasta, a onda postepeno dodajemo kašiku po kašiku šećera dok sve ne utrošite. Na otprilike svake tri minute miješanja po jedna kašika. Ne žurite u tom procesu.
Na samom kraju dodajte kašiku gustina. Pomoću dresir vrećice formirajte male mono porcije i meringu sušite 90 minuta na 95 stepeni bez ventilatora! Za vrijeme sušenja, rernu nemojte otvarati. Kada se kore osuše, otvorite rernu i ostavite tortice unutra da se postepeno hlade zajedno s rernom.Krema: 250 grama mascarpone sira, dvije kašike paste od pistaća, tri kašike šećera u prahu po želji i mascarpone sir. Kremu od pistaća umutite i dodajte već ranije umućen šlag ako želite stabilniju kremu ili direktno šlag u kremu ako želite kremu koja je laganija. Dekorišite po želji.
klix
