Hrskavi izvana, mekani iznutra: Klasične američke keksiće možete napraviti za 20 minuta

- 250 grama glatkog brašna
- 150 grama maslaca sobne temperature
- 150 grama smeđeg šećera
- 80 grama bijelog šećera
- jedno jaje
- jedna kašičica ekstrakta vanilije
- jedna kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 200 grama čokoladnih kapljica ili nasjeckane tamne čokolade
Priprema:
U većoj posudi umutite maslac sobne temperature te smeđi i bijeli šećer dok smjesa ne postane kremasta. Dodajte jaje i ekstrakt od vanilije te kratko izmiješajte.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Potom, suhe sastojke dodajte umućenom maslacu i šećeru te umiješajte dok se sve ne sjedini. Na kraju, umiješajte čokoladne kapljice ili komadiće čokolade.
Kašikom vadite hrpice tijesta i oblikujte kuglice veličine oraha. Posložiti ih na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući razmak između njih jer će se raširiti.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C otprilike 10 do 12 minuta, dok krajevi tek lagano porumene. Ostavite ih da se ohlade nekoliko minuta na plehu kako bi se učvrstili, a zatim ih premjestite na rešetku.
klix
