Laganini torta: Sočna priča od jagoda i kreme

Lagana torta od jagoda i šlag kreme pravo je osvježenje – nježna, prozračna i puna voćnog šarma. Ključni sastojak je neodoljiva krema, savršeno pjenasta i lagana, koja kolaču daje onaj fini „sladoledni“ dojam.
Mljeveni keks u podlozi donosi savršenu ravnotežu u teksturi. Sve zajedno čini desert koji se topi u ustima i traži još jedan zalogaj. Pravi izbor za desert nakon prazničnog ručka.
Sastojci
- 500 g svježih jagoda
- 1 kesica šlag kreme od jagoda Laganini
- 150 g šećera u prahu
- 250 g krem sira
- 1 narandža
- 250 g mljevenog keksa Master
- 2 dl mlijeka
- 100 g maslaca ZiM
Priprema
Svježe jagode izblendati sa šećerom. Šlag kremu umutiti sa mlijekom, dodati krem sir, šećer pa ponovo umutiti. Na kraju dodati izblendane jagode i sve sjediniti. Mljeveni keks pomiješati sa malo rastopljenog maslaca, soka od narandže i šećera, pa utisnuti u kalup. Na keks izliti pripremljenu masu sa jagodama. Ohladiti nekoliko sati. Dekorisati sa svježim jagodama i listićima mente.
(Klix.ba)