Društvo

Brčko: SPKD Prosvjeta tradicionalni Vaskršnji koncert

U organizaciji Folklornog ansambla Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Brčko, sinoć je u Domu kulture upriličen tradicionalni Vaskršnji koncert.

„Naša tradicija je da povodom Vaskrsa upriličimo ovaj koncert gdje su uključene sve folklorne sekcije ovog kulturnog društva od najmlađih pilića, preko juniora, našeg izvođačkog ansambla pa do veterana, a koji se predstave sa srpskim igrama iz Srbije i RS-a“ kaza je Predrag Stevanović, predsjednik brčanske „Prosvjete“.

Dragan Stokić, umjetnički rukovodilac folklornog ansambla SKPD Prosvjeta Brčko, istako je da su uvijek raduju Vaskršnjem koncertu, podsjetivši da je ova tradicija počela 2014 godine.

„Odaziv publike je uvijekj jako velik što nas raduje. Naš ansambl je nastupio sinoć sa pet grupa, a koncert je počeo Igrama iz Bujanovca koje smo skoro vratili na repertoar. Zatim smo prošetali kroz Srbiju jer njegujemo običaje i igre srpskog življa ma gdje god se nalazio. Završili smo Igrama iz Bosil grada, to je temperamentna, brza igra atraktivna i za izvođače i i publiku“, dodao je Stokić.

(radio Brčko)

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button