Vijesti

Brčko: Potpisan memorandum o saradnji Skupštine i Vermonta

Potpisivanje Memoranduma o saradnji između Skupštine Brčko Distrikta BiH i Omladinskog Centra „Vermont“ predstavljeno je jučer, a tom prilikom su predsjednik Skupštine Siniša Milić i direktor Omladinskog centra Brčko Damir Radenković potpisali sporazum s ciljem podrške Vermontovom projektu „Omladinski parlament“.

Predsjednik Skupštine Milić naglasio je važnost ovog Memoranduma za dobivanje relevantnih informacija o omladinskoj politici te kao način da se mladi potaknu i pripreme za politički angažman.

Direktor Omladinskog centra Vermont Brčko, Damir Radenković, istakao je cilj projekta „Omladinski parlament“, koji je pokrenut prije tri mjeseca u saradnji s Vladom SAD-a, a to je uključivanje mladih u proces donošenja odluka.

U okviru ovog projekta, do oktobra 2024. godine, bit će organizirani omladinski izbori, a izabrani članovi Omladinskog parlamenta održat će četiri sjednice.

Radenković je istakao da će zaključci s ovih sjednica o projektima iz oblasti obrazovanja mladih biti predstavljeni poslanicima u Skupštini Distrikta. Također, članovi Omladinskog parlamenta će biti posmatrači na izbornim mjestima u Distriktu na dan lokalnih izbora u BiH, a cilj je uključiti mlade ljude u sve procese, ne samo izborne, već i u mjesne zajednice, sportske kolektive i nevladine organizacije.

(infobrcko)

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button