Društvo

Brčko: Sutra sastanak Savjetodavnog odbora projekta socijalne inkluzije u Distriktu

Razvojno-garantni fond Brčko Distrikt i predstavnici nevladine organizacije „Care International BiH“ nakon prošlog mjeseca potpisanog ugovora o realizaciji projekta Socijalno-ekonomske inkluzije u Distriktu, a koju finansira Vlada Republike Češke, sutra će u Brčkom razgovarati o operativnoj realizaciji navedenog projekta za tekuću godinu.

„Tim povodom bit će održan prvi sastanak članova Savjeodavnog odbora kojeg čine predstavnici svih relevantnih službu i institucija Distrkta sa zvaničnicima Ambasade Republike Češke i CARE International BiH, kako bismo detqaljno razradili hodogram aktivnosti koji podrazumijevaju provođenje u praksi projekta tokom tekuće godine“, rekao je projekt menadžer CERE international Branislav Tanasijević.

Tanasijević je dodao da će pored njega o detaljima projekta aktere sastanka upoznati i šef Jedinice za implementaciju EU projekta pri Razvojno-garantnom fondu Brčko Zlatan Musić.

Inače, cijeli projekat ia za cilj fokusirati različite marginalizi5rane grupe, te osobe sa poteškoćama uv rqazvoju kako bi se omogućilo, odnosno osiguralo, njihovo lakše zapošljavanje na području Brčkog.

„S tim ciljem, kao prvi korak bit će odabrane četiri nevladine organizacije koje imaju iskustva u radu sa marginaliziranim grupama u Brčkom kako bi uz njihovu asistenciju prva faza projekta bila što kvalitetnije onkorporirana unutar ciljnih grupa“, akcntirao je Tanasijević, uz podsjećanje da je planirao trajanje cjelokupnog projekta u naredne tri godine, a jedan od krajnjih efekata će biti i otvaranje Socijalno- inkluzivnog centra u samom gradu.“

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledaj još
Close
Back to top button