Sport

Federer otvorio dušu: Mislim da Đokoviću nisam ukazao poštovanje koje zaslužuje

Rodžer Federer (Roger) će zauvijek ostati upamćen kao jedan od najboljih tenisera svijeta, a sada je otvorio dušu i govorio o Novaku Đokoviću.

Federer je u svojoj bogatoj karijeri osvojio 20 Gren slemova, ali ga je Đoković prestigao (24). Švicarac se prisjetio njihovog prvog okršaja, koji je odigran u Monaku sada već davne 2006. godine (2:1).

„Ne treba nam niko pored Rafe i Rodžera“

– Igrao sam sa njim u Monaku prvi put i kada sam izašao sa terena pomislio sam: „Da, okej je“. Iako je se oko njega već dizala galama, nisam bio u potpunosti ubijeđen. Mislim da mu nisam ukazao poštovanje koje zaslužuje zbog tehničkih mana.

Mislio sam da Novak ima ekstremno čvrst stisak u forhendu, dok njegov bekhend nije bio fluidan kao danas. Potom je „ispeglao“ te stvari i postao nevjerovatno čudovište od igrača koje je danas – rekao je Federer.

Kaže kako pretpostavlja da je on pokvario zabavu navijača Rafe i Rodžera.

Loše shvaćen

–  Kada je on došao mnogo ljudi je pomislilo: „Gledaj, ne treba nam treći tip. Sretni smo sa Rodžerom i Rafom“. Federerovi navijači ga na početku nisu baš voljeli. Onda je Novak istupio sa svojom snažnom ličnošću i nevjerovatnom željom da pobijedi po svaku cijenu – dodao je on.

Potom je rekao kako je Đoković jako loše shvaćen u javnosti i medijima.

– Gledam dalje od medija i vidim kakav je čovjek. Ako oduzmem njegovu igru, ko je on? Koje su njegove životne vrijednosti. Znam da mnogo vodi računa o svojoj porodici – poručio je Federer za britanski.

(Dnevni avaz)

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button