BiznisMagazin

Koliko će četveročlana porodica morati izdvojiti za apartman u sezoni?

Zapisivanje za godišnji odmor već je krenulo, a planovi za ljetovanje počeli su se stavljati u nekakve okvire. Međutim, po kojoj cijeni? Dok iznajmljivači najavljuju kako ove godine apartmani neće puno poskupjeti, mi smo odlučili istražiti što se ovog travnja nudi za četveročlanu porodica koja poželi sedam dana provesti u apartmanu na Jadranu.

Ključne informacije koje su bile važne za ovu pretragu su bile: apartman za četiri osobe, u špici turističke sezone od 20. do 27. jula. Lokacija nije bila važna, dokle god se radilo o apartmanu koji se nalazi u blizini plaže. A onda hladan tuš – “Na temelju vaših filtara, 97% smještajnih objekata nije dostupno na našoj stranici“, pisalo je na stranici Bookinga. Ono što smo i uspjeli pronaći od povoljnijih opcija startalo je s ukupno 417 eura za šest noćenja, a vrlo brzo popelo se na 600, pa i 700 eura.  Daleko najjeftinija opcija u špici sezone za 417 eura odvest će vas u Zaton na jugu zemlje. Apartman koji se za te novce nudi udaljen je 700 metara od plaže, a u svojih 30 kvadrata ima jednu spavaću sobu, dnevni boravak, kuhinju i kupaonicu. Međutim, nije sasvim jasan raspored cijelog apartmana. U spavaćoj sobi nalazi se jedan bračni krevet, a nije poznato kako točno izgleda dnevni boravak u kojoj bi mogle biti smještene još dvije osobe. Uz to, nije ni jasno kako izgledaju kupaonica niti kuhinja, a na fotografijama se još može vidjeti prostor s drvenim stolom i klupama i kaminom.

Apartman koji će smjestiti četveročlanu porodicu na tjedan dana za 530 eura nalazi se na otoku Braču u mjestu Prigradica. Na stranici piše kako uglavnom nije raspoloživ, a to ni ne čudi s obzirom na to da je za tu cijenu apartman u 40 kvadrata nudi relativno prostrana spavaća soba, dnevni boravak, kuhinja i kupaonica te terasa s pogledom na more, udaljenim svega 500 metara od plaže. Ovaj apartman u spavaćoj sobi osim bračnog kreveta ima i jedan krevet za jednu osobu. S obzirom na to da se u dnevnom boravku nalazi jedan kauč, pretpostavlja se da bi tamo spavala četvrta osoba.

Pozitivna strana je što su svi apartmani većinom ocijenjeni visokim recenzijama, gdje pritom ispod ocjene 6 nije bilo kod nijednog apartmana. Ispod 600 eura našao se i jedan apartman u Donjem Karinu na zadarskom području. Cijena iznosi 596 eura, a ovaj apartman čak je nešto prostraniji sa svojih 55 metara kvadratnih, te također ima prekrasan pogled na more. U tim kvadratima jedna je spavaća soba s bračnim krevetom, kao i jedna prostorija koja se smatra dnevnim boravkom s blagavaonicom, a u kojem su dva odvojena kreveta.

Još jedan apartman nudi se na zadarskom području, i to u Kruševu, za ukupno 628 eura. Ovaj apartman od 40 kvadrata ide na dvije etaže, čak dvije spavaće sobe i također ima pogled na more. Uz to, samo 60 metara apartman je udaljen i od plaže. U ovom apartmanu u jednoj je spavaćoj sobi bračni krevet, dok se u drugoj, znatno manjoj, nalaze dva odvojena kreveta. Uz to, i kauč u dnevnom boravku može se prenamjeniti u bračni krevet, što je vidljivo na fotografijama, i tako dati dodatna mjesta za spavanje.

(Depo)

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button