TV & Film

Kome je posvećena pjesma „Ajde, ajde, Jasmina“ Zdravka Čolića

Momčilo Bajagić Bajaga je u novom intervjuu, između ostalog, otkrio kome je posvećena pjesma „Ajde, ajde Jasmina“ koju je otpjevao Zdravko Čolić.

„Dok sam svirao u Čorbi, pisao sam tekstove za razne izvođače za koje je Bata radio muziku i jedan od njih je bio i Zdravko. Za Jasminu, to je već Čola radio s Bregom. Ja dobijem kasetu gdje neki… Ne mislim da je maznuta pjesma, ali neko ko im je poslao pjesmu pjeva na turskom. Pjeva jednu riječ – dadadi, dadadi… Ja nisam znao kakva bi to riječ bila koja…“, započeo je.

Dalje je otkrio da su i on i Zdravko Čolić poznavali ženu po imenu Jasmina.

„U ‘Komuni’, koja je izdala taj album, je sekretarica bila jedna Jasmina koja je bila jako ovako ok i prema meni i prema Čoli i svi su je gotivili. Bila je vrijedna i to. Ona kaže: ‘Ja nemam nijednu pjesmu o meni’ i ja sad kao trebam… Rekoh: ‘Dobro.’ Ajde, ajde Jasmina. Znam ti ukus karmina. Rade crvi u krvi i ritam te mrvi, a ti mi se tu praviš fina. Odnesem to Bregi i Brega kaže: ‘Ti nisi normalan'“, ispričao je Bajaga uz osmijeh.

Pjesma „Ajde, ajde Jasmina“ je objavljena 1997. godine na Čolićevom devetom studijskom albumu „Kad bi moja bila“. Iako muzički kritičari nisu ovaj album prihvatili najbolje, gotovo sve pjesme su momentalno postale hitovi.

Pored Čolića i Bajage, pjesme je pisala i Marina Tucaković. Čolić je iste godine održao devet rasprodanih koncerata u Sava centru u Beogradu, a nastupio je i u Prištini.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button