Vijesti

Osumnjičeni za atentat na slovačkog premijera protestirao protiv vlade: Uzvikivao „Dosta Fica“

Medij pišu da je Juraj došao u Dolnu Krupu 24. aprila, kada se u tom mjestu sastajao kabinet.

Juraj Cintula, osumnjičeni za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica, prije 3 sedmice je u drugom mjestu protestvovao protiv vlasti, a kako prenosi Tv noviny, sastanak vlade je tada održan u mjestu Dolna Krupa u okrugu Trnava.

 

Transparenti podrške

Medij pišu da je Cintula došao u Dolnu Krupu 24. aprila, kada se u tom mjestu sastajao kabinet.

Šačica demonstranata, uključujući i osumnjičenog Juraja, uzvikivala je riječi poput „Živjela Ukrajina“, „Izdajice“ ili „Dosta Fica“. Imali su i transparente podrške RTVS, Radio i televiziji Slovačke.

Naime, slovačka vlada je odobrila prijedlog za ukidanje javnog emitera i njegovu zamjenu novim tijelom, što je izazvalo ponovnu bojazan za nezavisnost medija pod koalicijom Roberta Fica.

Žrtva napada

 

Prije osam godina, 2016., Juraj Cintula je radio za privatnu službu obezbjeđenja. Tada je i sam postao žrtva napada u tržnom centru u Levicama. U ranim večernjim satima, mlađi muškarac je ušao u prodavnicu, očigledno pod dejstvom opojnih supstanci i napao ga.

Cintula je nakon jučerašnje pucnjave na premijera Roberta Fica policija uhapšila na licu mjesta, a Fico je prebačen helikopterom u bolnicu u Bansku Bistricu, gdje je operiran.

Njegovo trenutno stanje je stabilizirano, ali teško.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledaj još
Close
Back to top button