Vijesti

Usvojen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Na trećem nastavku 41. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na prijedlog Odjeljenja za komunalne poslove odobrene su Smjernice za izradu nacrta pravilnika o kupcima-proizvođačima i zajednicama obnovljive energije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Na prijedlog istog odjeljenja data je saglasnost za pribavljanje odobrenja za građenje za izgradnju dva poslovna objekta JP „Komunalno Brčko“ Brčko distrikt BiH.

Članovi Vlade su u okviru 41. redovne sjednice razmatrali i izjave o fiskalnoj odgovornosti Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge i Odjeljenja za stručne i administrativne poslove za 2023. godinu.

Nakon održane 41. redovne sjednice, članovi Vlade započeli su i 42. redovnu sjednicu na kojoj je usvojen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji.

Usvojen je Izvještaj o izvršenom popisu stalnih sredstava, sitnog inventara, svih vrsta zaliha materijala i roba, stanja novčanih sredstava, potraživanja i obaveza na dan 31. 12. 2023. godine.

Na prijedlog Odjeljenja za javnu bezbjednost odobrena je isplata novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 651.878,00 KM, radi isplate naknade štete koju je pretrpjelo 24 lica sa teritorije Brčko distrikta BiH usljed pojave bolesti afričke svinjske kuge.

Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje usvojena je Odluka o broju učenika za upis u srednje škole za školsku 2024/2025. godinu te je odobren Program utroška sredstava za dodjelu donacija maturantima srednjih škola za 2024. godinu.

Članovi Vlade su na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge odobrili Program utroška sredstava za podršku djeci nakon izlaska iz domova za djecu bez roditeljskog staranja za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 20.000,00 KM. Na prijedlog istog odjeljenja donesena je Odluka kojom se ustanovljava pravo na nabavku lijekova korisnicima stalne osnovne novčane pomoći kao pravo iz sistema socijalne zaštite i procedura za ostvarivanje tog prava.

Na današnjoj sjednici na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove odobrena je i tekuća donacija i usvojen Program utroška sredstava za finansiranje udruženja građana Brčko distrikta BiH proisteklih iz ratova od 1939. godine pa do posljednjeg Odbrambeno-oslobodilačkog / Domovinskog rata. Na prijedlog istog odjeljenja usvojena je i Odluka o utvrđivanju posebnog interesa za finansiranje pacijentskih udruženja za 2024. godinu.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button