Tehnologija

Za ove Samsung telefone više neće biti ažuriranja softvera

Tri Samsung Galaxy telefona više neće dobijati bezbjednosna ažuriranja softvera.

Samsung je ove nedjelje objavio detalje o bezbjednosnoj zakrpi za jun 2024. za Galaxy pametne telefone i tablete, a kompanija je takođe izmijenila spisak uređaja koji su podobni za dobijanje bezbjednosnih ažuriranja, prenosi Index.

Od ovog mjeseca nadalje Samsung neće objavljivati bezbjednosna ažuriranja za modele Galaxy A51 5G, Galaxy A41 i Galaxy M01. Sva tri pametna telefona puštena su na tržište između marta i juna 2020. godine i redovno su dobijala bezbjednosna ažuriranja tokom posljednje četiri godine.

Galaxy A51 5G dobio je tri glavna ažuriranja Android operativnog sistema, započevši s Androidom 10, i trenutno radi na Androidu 13. S druge strane, Galaxy A41 i Galaxy M01 nadograđeni su s Androida 10 na Android 12, dobivši ukupno dva glavna ažuriranja.

Kako navodi SamMobile, iako ovi telefoni više nisu podobni za sigurnosna ažuriranja, postoji mogućnost da će dobiti dodatna ažuriranja ako se otkriju kritične sigurnosne ranjivosti na starijim uređajima Galaxy serije. Međutim, to se događa rijetko, pa će ti modeli vjerovatno zadržati svoje trenutne verzije softvera zauvijek.

Vlasnicima se zbog toga savjetuje da razmotre kupovinu novog uređaja.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button