
Na imanju i domaćinstvu „Milijada“ u slikovitom Popovom Polju, po prvi put je održana fišijada – kulinarsko takmičenje u pripremi riblje čorbe, koje je okupilo ljubitelje dobre hrane, prirode i druženja. U ambijentu domaće atmosfere, pod vedrim nebom i uz miris začina i ribe, takmičarske ekipe su se nadmetale u pravljenju tradicionalne čorbe, svaka sa svojim tajnim sastojcima i posebnim šmekom.
Ova fišijada nije bila samo gastronomski događaj – ona je bila prilika da se ljudi okupe, razmijene recepte, priče i osmijehe. Domaćinstvo „Milijada“ još jednom je pokazalo koliko prostora ima za ovakve manifestacije koje spajaju ljude kroz tradiciju, kulinarstvo i ljubav prema prirodi.
Dok su kotlići tiho krčkali, a takmičari vješto dodavali začine i „posebne sastojke“, kroz Popovo Polje širio se miris koji je mamio i slučajne prolaznike. Smijeh, vesela atmosfera i međusobna podrška učesnika bili su najbolja potvrda da je Popovo Polje zaslužilo još jednu lijepu tradiciju.
Fišijada na „Milijadi“ bila je više od takmičenja – bila je to proslava zajedništva, lokalne kuhinje i prirodnog bogatstva ovog kraja. Zadovoljna lica učesnika i posjetilaca svjedoče da je manifestacija ispunila očekivanja, a možda čak i postavila temelje za novo poglavlje gastro-turizma u Popovom Polju.
Organizatori već sada razmišljaju o narednoj godini, a svi koji su bili dio ove priče složni su u jednom – fišijada u Popovom Polju tek počinje da piše svoju priču.