DruštvoVijesti

Novi cjenovnik naplate parkinga kod Bolnice stupa na snagu uskoro

Odluka i izmjeni cjenovnika naplate zatvorenog parkinga sa rampom kod Bolnice u Brčkom od strane Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ koja je dobila saglasnost Skupštine distrikta Brčko,   a koja podrazumijeva da su prva dva sata parkiranja besplatna, stupit će na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku ditrikta Brčko.

Zamjenik direktora Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Mato Itrić očekuje da će ova odluka biti objavljena za nekoliko dana, tako da bi se mogla početi primjenjivati u narednih 10 do 15 dana o čemu će javnost6 biti blagovremeno obavještena.

„ Novost je da su prva dva sata parkiranja besplatna a nakon toga svaki sat parkiranja plačat će se po cijeni od jedne konvertibilne marke, dok je godišnja parking karta za ovaj parking 100 KM i naknada za izgubljenu kartu je 10 KM.“ Istako je Itrić.

Kako je kazao još uvijek nisu ispunjene sve pravne i tehničke predpostavke za puštanje tog parkinga u promet pod navedenim uslovima iz razloga jer ova odluka stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja u Služben om glasniku7.

„ Mi smo ovu odluku poslali u Službeni glasnik na objavu, a u međuvremenu radimo na ispitivanju tehničkih pretpostavki kako bi se obezbijedili svi uslovi za njeno provođenje“, istakao je Itrić.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button