DruštvoVijesti

Olujno nevrijeme pogodilo brojne gradove u BiH, građani prijavljuju štetu (FOTO)

Jako olujno nevrijeme pogodilo je brojne gradove u Bosni i Hercegovini. Pričinjena je materijalna šteta, a neki dijelovi BiH su i bez struje.

Civilna zaštita Grada Tuzla upozorava

Jako nevrijeme jutros je pogodilo područje Tuzle. Saobraćaj se odvija usporeno, a zbog nevremena su popadala i stabla u gradu koja su napravila materijlanu štetu.

U cilju smanjenja posljedica najavljenog nevremena, zaštite života i sprečavanja gubitaka, Služba civilne zaštite, apeluje da građani budu spremni zaštiti sebe i svoju imovinu, i da preduzmu mjere pripravnosti za moguće vanredne događaje, koji uključuju: plavljenje imovine i saobraćajnica, poremećaje u snabdjevanju električnom energijom, vodom i komunikacijama.

Posebno se apeluje na građane koji žive u blizini vodotoka da provode mjere samozaštite u cilju smanjena i preduprijeđenja eventualnih šteta od štetnog djelovanja poplava po ljude i materijalna dobra.

U Trebinju oštećeni automobili

U Trebinju je pričinjena velika materijalna šteta.

U operativnom Centru civilne zaštite kažu da su do sada imali desetak prijava. Veliki broj stabala je srušen zbog jakog vjetra. Oštećeni su mnogi automobili.

Za manje od dva sata palo je 17 litara kiše po metru kvadratnom, a brzina vjetra bila je 97 kilometara na čas.

U Kozarskoj Dubici sela još uvijek bez struje i vode

U Kozarskoj Dubici normalizovano je snabdijevanje električnom energijom, nakon prekida usljed olujnog nevremena praćenog gradom. Ali bez struje i vode su i dalje prigradska naselja i sela, izjavila je Dijana Kondić iz Centra za informisanje Kozarska Dubica, gostujući na RTRS-u.

“Krupni grad i vjetar pričinili su štetu na objektima, automobilima, drveću, usjevima. Ekipe su na terenu i saniraju štete”, istakla je Kondićeva.

Agencija za vodno područje rijeke Save izdala je danas upozorenje za moguće poplave zbog jakih padavina u brojnim dijelovima BiH, a meteorolozi najavljuju da će se nestabilno vrijeme nastaviti i danas u većem dijelu BiH.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button