Sport

Šampion iz Bijeljine ponosan što nastupa pod zastavom Srpske!

Pavle Vujnović (22), šampion Republike Srpske i Balkana u džudou iz Bijeljine, sutra putuje na Sportske igre BRIKS-a u Kazanj, gdje će se takmičiti pod zastavom Republike Srpske, što mu predstavlja poseban osjećaj. „Osvojio sam mnoge medalje, ali je posebno zadovoljstvo prvi put nastupiti pod zastavom Republike Srpske. Daću sve od sebe na Igrama BRIKS-a,“ rekao je Vujnović.

 

  • Vujnović je prvak Republike Srpske u seniorskoj kategoriji, šampion Balkana u kategoriji do 23 godine, i uspješno balansira sportsku karijeru koja zahtijeva posvećenost sa poslom u Policijskoj upravi Bijeljina. Pored toga, Vujnović je student Univerziteta „Privredna akademija“, Brcko, gdje takođe ima podršku svih svojih kolega i profesora. Napomenuo je da ima maksimalnu podršku svojih kolega u policiji i da su ponosni na njegove sportske uspjehe. Džudo trenira od treće godine, a njegov sportski uzor je bio otac Dalibor, koji je takođe bio policajac i džudista, a danas je jedan od trenera u bijeljinskom Džudo klubu „Panteri“.

 

Osim Vujnovića, u Kazanj putuje i džudistkinja Milica Đurić iz kluba „Panteri“. Reprezentacija Republike Srpske nastupa u Kazanju pod svojom zastavom i obilježjima, sa šezdeset četvoro sportista koji će se takmičiti u osam sportova. Igre su otvorene u Međunarodnom izložbenom centru „Kazanj Ekspo“, a učesnici će se nadmetati u 27 sportova i biće dodeljeno 387 medalja. Igre BRIKS-a traju do 23. juna.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button