Društvo

Brčko: Kladionicu opljačkao uz prijetnju pištoljem

Tužilaštvo Brčko distrikta Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv M.S. (20)* zbog sumnje da je prošle godine u Brčkom, uz prijetnju pištoljem, opljačkao kladionicu Meridian i radnice u tom objektu.

Optužnicom, koja je potvrđena pred Osnovnim sudom, tereti se da je silom i uz upotrebu oružja oduzeo novac i mobilne telefone dviju radnica, počinivši teži oblik krivičnog djela razbojništva.

Prema optužnici od 12. ožujka, optuženom se stavlja na teret da je 23. lipnja 2023. godine, u ulici Nikole Tesle, uz primjenu sile prema radnicama sportske kladionice Meridian, oduzeo 660 KM gotovog novca. Također, uz prijetnju pištoljem, oduzeo je mobilne telefone od radnica koje su se nalazile u objektu, čija je vrijednost bila približno jednaka iznosu ukradenog novca. Prema optužnici, oko 23:30 sati, s fantomkom na glavi i pištoljem u ruci, ušao je u prostorije kladionice gdje su bile radnice O. D. i Z. Z., kao i dva gosta. Potom je, prijeteći pištoljem prisutnima, od radnica zatražio novac, nakon čega mu je jedna od njih predala kovertu s gotovinom od 660,00 KM. Zatim je oduzeo mobilne telefone od obje radnice, čija je vrijednost bila oko 300,00 KM i 360,00 KM, te je napustio objekt s nezakonitom imovinskom koristi, kako se navodi u optužnici.

U suradnji s Policijom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, krivično djelo brzo je otkriveno, a počinitelj je identificiran i priveden već sljedećeg dana od strane nadležnih organa. Budući da je oružje korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela, Tužilaštvo ga je optužilo za teži oblik razbojništva (prema članku 283 stav 2 Krivičnog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine), tereteći ga da je upotrebom sile i prijetnjom direktnog napada na život i tijelo osobe, pribavio sebi nezakonitu imovinsku korist u iznosu od oko 1.320,00 KM. Po potvrđivanju optužnice, Osnovni sud Brčko distrikta Bosne i Hercegovine nastavit će postupak u ovom slučaju zakazivanjem ročišta za izjašnjenje o krivici optuženog.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledaj još
Close
Back to top button