Recept za prženice na mađarski način

Recept za pohovani hljeb (prženice) svima je dobro poznat, stoga vam ovaj put donosimo varijaciju na temu – pohovani hljeb na mađarski način.
Tajni sastojak koji se dodaje tokom pripreme – oduševit će vas!
Sastojci (za 5 osoba):
20 kriški starog hljeba
10 kriški topljivog sira
300 g naribanog topljivog sira
300 ml mlijeka
100 g brašna
4 jaja
ulje za prženje
Priprema:
U dublju posudu sipajte mlijeko. U drugoj posudi dobro umutite jaja. U treću stavite brašno, a u četvrtu naribani sir. Kriške hljeba vrlo kratko umočite u mlijeko, odmah ih izvadite i nježno ocijedite među dlanovima. Na jednu krišku stavite komad sira, pa je poklopite drugom kriškom – kao sendvič. Pripremljene sendviče prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, a potom ih stavite u tanjir s naribanim sirom i odozgo još malo pospite sirom. U tavi dobro zagrijte ulje, pa pržite kriške s obje strane dok ne dobiju lijepu, zlatno-smeđu koricu.
Vrlo važno:
Pohovani hljeb pripremajte jedan po jedan. Dakle: kratko umočite u mlijeko → preklopite s kriškom sira → uvaljajte u brašno i jaja → pospite sirom → odmah stavite u vruće ulje.